Baka och bjud på nyttigt godis eller desserter

Du ska inte behöva ha dåligt samvete varje gång du äter godis eller en dessert. Idag finns det många hälsosammare alternativ som du kan baka själv eller köpa när du blir sötsugen. Hemligheten är att du byter ut de onyttiga ingredienserna som socker och grädde mot ett mer hälsosamt alternativ. Ett typexempel är chokladbollar som är gjorda på dadlar istället för socker. Det smakar minst lika gott och innehåller alltså inte det farliga sockret som du bör undvika så mycket som möjligt.

Beställ hem veganskt godis

Om du inte orkar stå och baka själv kan du så klart köpa färdiga alternativ. Du kan enkelt beställa nyttigt godis online där flera av alternativen är veganska. Det finns även så kallat naturgodis som är ett lite bättre alternativ till de klassiska godisbitarna. De baseras på nötter eller russin istället för socker och choklad. Partykungen som levererar godiset har snabba leveranstider, vilket är perfekt om du ska anordna en bjudning eller ett kalas. Allt är uppdelat i olika kategorier så du snabbt kan välja ut det godis som faller dig i smaken. Ett annat nyttigare alternativ är att välja sockerfritt godis, vilket också är en egen kategori.

Välj en dessert med mycket frukt

Ett annat alternativ om du vill ha en nyttigare dessert är att välja något som är baserat på frukt. Du kan till exempel göra din egen glass helt baserad på frukt, istället för att köpa färdig. Det blir gott och älskas av både barn och vuxna. Du behöver bara välja ut den frukt du vill ha och sedan frysa ner denna på pinnar. När det har stelnat är det bara att hugga in. Det går dessutom väldigt snabbt att göra, vilket är ett stort plus i kanten. Om du vill göra det lite extra festligt kan du toppa med kokos eller någon annan rolig topping.

Gör en chokladmousse baserad på avokado

Du behöver inte avstå choklad bara för att du vill äta lite nyttigare. Det viktiga är att du byter ut sockret. Du kan till exempel göra en härlig och krämig chokladmousse som är gjord på avokado. Ta två mogna avokador och mixa dem med kokosolja, kakao, vaniljpulver och agavesirap. Ställ in det i kylskåpet under några timmar och toppa med någon härlig frukt. Om du vill ha grädde bör du toppa med kokosgrädde istället för vanlig vispgrädde om du vill leva lite nyttigare. Det bästa med denna dessert är att den även är helt vegansk så alla kan äta den oavsett kosthållning.