Mat och dryck som ger missfärgningar på tänderna

Om du vill undvika gula och missfärgade tänder är det vissa typer av livsmedel som du ska vara lite extra försiktig med. Generellt så är det sura livsmedel som är den största boven. Curry är till exempel en krydda som under tid kan färga dina tänder gula. Du bör begränsa intaget av detta i din kost för att skydda dina tänder. Om du är ett stort fan av curry så bör du även äta färska grönsaker som hjälper till att motverka missfärgningar. Balsamvinäger är ett annat livsmedel som riskerar att göra dina tänder mörka och som du ska vara försiktig med.

Drycker som missfärgar tänderna

Drycker är också en stor bov när det kommer till missfärgningar och då speciellt kaffe, vin och te. Det är på grund av att de är så sura. Läsk tillhör också samma grupp. När det kommer till vin bör du vara försiktig med både röda och vita sorter. När du dricker någon av dessa drycker bör du ta ett glas vatten efteråt för att minska effekten. Det bästa är dock om du kan minska ditt intag av dessa drycker så mycket som möjligt.

Vad ska jag göra om jag redan har missfärgningar?

Om du redan har missfärgningar kan det bli aktuellt med en effektiv tandblekning hemma vars behandling är näst intill lika effektiv som en likvärdig hos tandläkare. På bästtandblekning.se har de jämfört olika produkter och kommit med förslag på de bästa hemmablekningskiten på marknaden. Genom att välja ett av dessa kan du vara säker på ett fullgott resultat. Det är väldigt enkelt att bleka dina tänder hemma och du behöver bara följa instruktionerna på förpackningen. Det finns även produkter du kan använda för att bättra på blekningen efter en tid. En tandblekning är dock aldrig permanent så du får vara beredd på att göra om den efter ett par månader om du får missfärgningar.