Den viktiga kranen

I både köket och badrummet är vattenkranen ett mycket viktigt inslag. Att vi kan få in vatten i våra hem, både för tvättmöjligheter och att dricka, är en fundamental del av vårt samhälle. Kanske den viktigaste delen. Så egentligen är det konstigt att designen och utförandet av vattenkranar inte kommer högre upp på listan över vad som är viktiga inredningsdetaljer. För det finns en hel del att välja på.

Kök och badrum

I ett kök, liksom i ett badrum är vattenkranen både central och en viktig del. På Rörfokus.se finns massor av olika kranar att välja mellan, och man erbjuder en lång rad med moderna handfat, speglar och till och med badkar. Här går det att hitta häftiga kombinationer och låta fantasin få fritt spelrum. Köket brukar kalla ”hemmets hjärta” och är en plats som många familjer samlas i. Att pryda det med en vacker vattenkran kommer sätta pricken över i:et. Innan man väljer utseende på sin kran kan det vara klokt att fundera över vilka egenskaper en kran måste ha. En kran ska ha god vattenekonomi, vara enkel att rengöra och ha en bra svängradie. Här kommer några exempel på några annorlunda kranar att kolla upp.

Svart kran

Den som vill frångå det traditionella, kan välja en svart kran. Det blir något helt annat än den vanliga kromade. Särskilt om resten av köket är i svart, eller har svarta detaljer. En svart kran kan vara tillverkad i rostfritt stål.

Manövrering ovanför pipen

De vred man vanligen använder för att slå på vattnet, kan även finnas i själva pipen på kranen. En minst sagt annorlunda lösning. Men det fungerar lika bra. Detta är också ett bra ergonomiskt alternativ.

Guldkran

Det finns guldfärgade kranar som garanterat kommer öka lyxkänslan var de än placeras. Tyvärr är det vanligt vatten som kommer ur dem, även om de glänser så mycket att man nästan förväntar sig en flod av guld. Läckert och lyxigt.