Amerikanska drycker

Nord- och Sydamerika konsumerar stora mängder alkohol och många berömda drycker härstammar härifrån. Här kan du läsa om några av de bästa dryckerna från Nord- och Sydamerika.

Öl & Tequila från Mexiko

Öl är en mycket populär dryck i Mexiko eftersom den passar väldigt bra till det kryddstarka mexikanska köket. Populära mexikanska ölmärken är bland annat Corona och Sol. Tequila är en annan mycket välkänd mexikansk dryck som används i många drinkar.

Vin från USA

USA tillhör den nya världen när man talar om vinproduktion. Landet har dock snabbt seglat upp som ett av de mest innovativa vinländerna med många kvalitetsviner. De bästa vinområdena anses vara Kalifornien, Oregon och Washington.

Caipirinha från Brasilien

Caipirinha är en mycket populär cocktail från Brasilien. Den görs på cachaça, limejuice and socker. Cachaça är en destillerad sprit från sockerrörssaft.

Rom från Västindien

Rom är en destillerad spritdryck som härstammar från Västindien. Det finns många olika varianter, bland annat ljus, mörk och smaksatt rom. Den tillverkas av jäst sockerrörssaft och är en av världens vanligaste spritsorter.

Vin från Chile och Argentina

Både Chile och Argentina producerar stora mängder vin. I Argentina är det Malbec som dominerar produktionen. Chile har blivit mycket framgångsrika på att exportera deras viner medans majoriteten av Argentinas vin går till inhemsk konsumtion.