Asiatisk mat

Asiatisk matkultur bjuder på stor variation med många smaker. Kött, fisk, fågel och vegetariska alternativ tillagas med söta, sura, milda och starka smaker. Här kan du läsa mer om några av de populäraste asiatiska köken.

Indien

Indien är ett gigantiskt land med över en miljard invånare. Här ryms flera matkulturer med stora skillnader både vad gäller ingredienser, tillagningssätt och smaker. Indiska maträtter är smakrika och innehåller många kryddor och örter. Generellt sätt kan man dela in den indiska gastronomin i en nordlig respektive sydlig del. Generellt sätt är den sydliga maten mer kryddstark. Den nordliga maten är starkt influerad av islam med många kyckling sätter samt vegetariska rätter.

Japan

Japan är ett av världens främsta matländer med rätter som sushi, ramen, gyoza, okonomiyaki och kobebiff. Japanerna är mycket stolta över sin matkultur och värderar högkvalitativa råvaror och traditionella tillagningssätt.

Korea

Det koreanska köket är ett av de trendigaste för tillfället. Koreansk barbecue, bibimbap, inlagda grönsaker och kimchi är bara några av många influenser från Koreas gastronomi.

Thailand

Det thailändska köket består av många goda smaker. Kokosdoftande currygrytor, pad thai, jordnötsmarinerad kyckling och citrongräsdoftande rätter är bara några av många rätter som spridit sig över hela världen.